Familieopstellingen

Overstijg belemmerende patronen, vergroot je zelfbewustzijn en neem je eigen plek in. Voor een vrij en vol leven

Familieopstellingen

Overstijg belemmerende patronen, vergroot je zelfbewustzijn en neem innerlijk je eigen plek in. Voor een innerlijk vrij en vol leven

5/5

“Madelon blijft bij de kern, iets wat ik nog niet vaak heb gezien bij andere therapeuten of opstellers. Ze focust op eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht”

 

– Marlon Dijkhuizen

5/5

“Ik was al fan van familieopstellingen, maar Madelon zet het zo uniek en op eigen wijze neer. Ik zou haar zeker aanraden als je merkt dat je vastloopt en de kracht van een familieopstelling wilt ervaren!”

 

– Marye Rietman

5/5

“Madelon is een prachtmens, een autoriteit en iemand die heel goed belichaamt wat ze teacht. Als er een vervolg training komt, of ik zelf weer innerlijk werk wil doen, dan weet ik waar ik heen ga.”

 

– Namfon Dil

5/5

“Zowel als begeleider als trainer zorgt Madelon voor een veilige setting waarin je in staat wordt gesteld om te vertrouwen op het proces. Naast dat ik ontzettend veel van haar geleerd heb, is ze een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze heeft mij fan gemaakt van deze zuivere manier van werken.”

 

– Ellen Kok-Schut

Wanneer is een familieopstelling geschikt?

Patronen blijven zich maar herhalen. Ondanks het innerlijk werk wat je al hebt gedaan, blijf je tegen dezelfde situaties, relaties (persoonlijk óf zakelijk) of gevoelens aanlopen. Soms lijk je er even vanaf te zijn, het komt toch weer terug.

 

Het stroomt niet. Dingen in je leven verlopen moeizaam en gaan niet vanzelf. Misschien ervaar je zelfs veel tegenslag of pech in het leven.

 

Je ervaart veel moeizaamheid, stroperigheid of bent ‘hard aan het werken’. Je hebt het gevoel dat je hard moet werken, aan het ploeteren bent en veel aan het forceren. Meestal zonder de resultaten waar je op hoopt.

 

Je houdt jezelf in. Je spreekt niet volluit je waarheid, doet niet wat je werkelijk voelt dat je mag doen of je probeert je aan te passen aan de ander.

 

Je zit veel in je hoofd en vindt het lastig om te voelen en in je lijf aanwezig te zijn. 

 

Je hebt moeite met keuzes maken en richting bepalen waardoor je heel lang in situaties blijft hangen waar je niet gelukkig van wordt

 

Je hebt het idee dat er veel meer mogelijk is voor je, maar het lukt je maar niet dit ook in de realiteit te manifesteren.

 

Je relaties lijken steeds maar weer te mislukken, je komt bijvoorbeeld telkens dezelfde ‘foute’ partners tegen of beland bijvoorbeeld in een verlatingsangst/bindingsangst dynamiek.

 

Je hebt last van gevoelens waarvan je niet kunt plaatsen waar ze vandaan komen, maar ze beperken je telkens opnieuw in het ten volste kunnen genieten van het leven.

 

Ook bij allerlei andere mentale/fysieke aandoeningen, zoals depressie, burn out, suïcidale gedachten/neigingen, verslavingen, eetstoornissen of fysieke aandoeningen zoals bijvoorbeeld migraine.

 

In vrijwel alle situaties waar je nu tegenaan loopt is een familieopstelling zeer behulpzaam. Ook met issues die ogenschijnlijk niet gerelateerd zijn aan je familiesysteem.

”Deze dag familieopstellingen heeft mij diep bewogen en geraakt. Wat een liefde was er voelbaar, vanaf het eerste moment. Ik heb deze dag als zeer waardevol ervaren en zo enorm bijzonder hoe je in een groep zo de diepte in kunt gaan samen. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld en ben overspoelt door liefde en dankbaarheid.

 

 

Er is een diepe rust en zachtheid in mij ontstaan, zelfs mijn omgeving geeft mij dat terug. Ik voel mij letterlijk lichter en meer vrij. Dankjewel lieve Madelon voor deze intens mooie en bijzondere dag”

 

– Ingrid Dankers

De effecten van het familiesysteem

Hoe het werkt? Dat weet niemand.

Dát het werkt heeft zich in de praktijk veelvoudig bewezen.

 

Een familieopstelling laat glashelder zien waar de angel zit van datgene waar je nu tegenaan loopt. De bron wordt zichtbaar.

 

Waar je met andere therapievormen vaak meer aan de uiterlijke verschijningen van de die bron werkt (aka de symptomen), werk je met familieopstellingen op de diepste laag, ook wel de zielslaag of onderstroom genoemd.

 

Het beste woord dat past bij familieopstellingen? Magie. Elke keer weer.

De effecten van het familiesysteem
madelon alyssa opleiding familieopstellingen (1)

Doen door niet te doen

Deze dag wordt begeleid door Madelon. Ze heeft ondertussen honderden famiileopstellingen begeleid en ze zorgt voor een veilige bedding gedurende jouw proces.

 

Ze is opgeleid tot (familie)opsteller en systemisch coach bij meerdere instanties, maar voornamelijk laat zij zich inspireren door Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk (o.a. bekend van een podcast bij Giel Beelen en heeft o.a. bestseller auteur Els van Steijn opgeleid).

 

Zo heeft ze bij Elmer de opleiding organisatieopstellingen gevolgd, meerdere keren de verdiepende Train de Trainers – De Tao als Leidraad en talloze familieopstellingsdagen bijgewoond. 

 

Continu zelfonderzoek doen, haar eigen proces aangaan en haar competenties als opsteller verbeteren zijn drie belangrijke speerpunten in haar leven.

 

Haar manier van werken kenmerkt zich door doen door niet te doen. Door het veld te laten spreken en simpelweg te volgen wat zich aandient, ontstaan de mooiste en meest rauwe helende bewegingen.

 

>> Leer Madelon hier nog beter kennen

De beweging van de ziel

De beweging van de ziel

Globaal gezien zijn er twee stromingen binnen familieopstellingen: de meer therapeutische vorm (zoals Bert Hellinger het ooit bedacht heeft) en vanuit de beweging van de ziel (ookwel bekend onder de naam ‘het nieuwe opstellen). 

 

We werken tijdens de opstellingsdagen met de beweging van de ziel. Deze manier van werken legt de nadruk op de essentie, is praktisch, to-the-point en in – zo blijkt uit ervaring – diep helend. Het verstand kan er vaak niet bij, maar de ziel begrijpt het feilloos. 

 

Er ontstaat met deze vorm van werken altijd beweging bij de vraaginbrenger én de representant, al vanaf het moment van opstellen. De transformaties zijn magisch te noemen. 

 

Niet alleen voor degene die de vraag inbrengt is dit een erg helende manier van werken, ook als representant worden je eigen stukken geraakt. Je kunt je vast voorstellen dat zo’n dag dus enorm veel in beweging kan zetten.

Je krijgt precies wat je nodig hebt (niet altijd wat je wilt)

Over wat een familieopstelling je gaat brengen valt weinig zinnigs te zeggen. Het proces van elk individu en elke opstelling is compleet uniek.

 

Net als dat je er jaren over doet om patronen in te laten slijten, ben je met één opstelling niet meteen ‘klaar’. Dat het je in beweging zet, dat is een garantie. En die beweging gaat ook na de opstelling nog door.

 

Wat je o.a. kunt ervaren wanneer je van je eigen innerlijke proces een prioriteit maakt:

Uiteraard is dit een proces. Een familieopstelling kan je hier een stap in op weg helpen en diepe doorbraken faciliteren.

Valentina LeporeValentina Lepore
13:43 11 Oct 22
Op 24 september was ik representant van een prachtige opstelling. Ik ging wat verstrooid naar huis en veel in mijn hoofd. Ik dacht hé?! Wat betekend dit nu voor mij wat ik heb gerepresenteerd. Ondertussen vallen nu de puzzelstukjes samen. Meedoen dus zelfs als representant is mega waardevol.Ik gun iedereen inzichten om werkelijk te gaan leven vanuit je eigen systemische plek.Madelon ik wil je enorm bedanken voor je prachtige begeleiding.
Desiree de JongDesiree de Jong
14:38 18 Aug 22
Madelon is absoluut aan te raden; haar aanpak is helder en recht door zee zonder opsmuk en zo effectief. Daarnaast is het gewoon een mooi mens die in het samenwerken naast kennis en inzicht wijsheid en speelsheid brengt. Ik hou ervan!
Pien CentenPien Centen
14:58 17 Aug 22
Als je de moed vindt echt dieper te kijken en voelen moet je bij Madelon zijn. Dit betekent niet dat het altijd ‘gezellig’ is maar wel dat hetgeen aangeraakt mag worden zal gebeuren! Voor mij de weg om mezelf te bevrijden van innerlijke sh*t.
Marlon DijkhuizenMarlon Dijkhuizen
10:07 05 Aug 22
Madelon blijft bij de kern, iets wat ik nog niet vaak heb gezien bij andere therapeuten of opstellers. Ze focust op eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht. Erg verhelderend. Het woord empowerment komt bij me op.
Marye RietmanMarye Rietman
15:26 27 Jul 22
De familieopstelling van Madelon was een bijzondere ervaring! Madelon begeleidt de opstelling vanuit een veilige bedding naar waar de kern van het ‘probleem’ zit. Ik was al fan van familieopstellingen, maar Madelon zet het zo uniek en op eigen wijze neer. Ik zou haar zeker aanraden als je merkt dat je vastloopt en de kracht van een familieopstelling wilt ervaren!
Maureen Van der MeerMaureen Van der Meer
15:49 14 Jul 22
Ik heb een paar weken geleden een online opstelling gedaan met Madelon. Ze begeleidt je op een hele fijne manier en zorgt daarmee voor een veilige basis om het proces aan te gaan. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik ga in de toekomst zeker nog eens een opstelling bij haar volgen. Aanrader!
Merel van RodijnenMerel van Rodijnen
17:40 06 Jul 22
Een hele mooie online familieopstelling bij Madelon gehad en eerder ook bij een groepsdag en in een 1-1 traject bij haar geweest. Madelon weet goed tot de kern te komen, voelt aan en is altijd direct en eerlijk. In de opstelling voelde ik me veilig en heeft ze me fijn begeleid. Dank je wel voor deze ervaring ❤️
Namfon Dil - CoachingNamfon Dil - Coaching
15:32 26 Jun 22
Ik ben meerdere keren bij Madelon geweest als representant tijdens haar traject. En heb zelfs een keer een vraag mogen inbrengen tijdens 1 van de dagen. Madelon bezig zien en de magie van familieopstellingen ervaren was magisch.Dat zij de Train de Trainer lanceerde dacht ik direct, uhm, dit zou best weleens interessant kunnen zijn. En een mooie praktische aanvulling op het 1 op 1 systemisch coachen wat ik al deed. De 6-daagse training is nu ten einde en ik snak naar meer. Ik ben nog lang niet op het niveau van Madelon maar ben zo blij dat ik familieopstellingen aan mijn toolbox mag toevoegen. Het is puur, rauw en echt. Niet te faken en daarom zo prachtig.Madelon is een prachtmens, een autoriteit en iemand die heel goed belichaamt wat ze teacht. Als er ooit een vervolg training komt, of ik zelf weer innerlijk werk wil doen, dan weet ik waar ik heen ga.
Ellen Kok-SchutEllen Kok-Schut
21:00 24 Jun 22
Bij Madelon heb ik naast een Familieopstelling ook de train de trainer Familieopstellingen gevolgd. Zowel als begeleider als trainer zorgt Madelon voor een veilige setting waarin je in staat wordt gesteld om in je lijf te zakken en te vertrouwen op het proces. Naast dat ik ontzettend veel van haar geleerd heb, is ze een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze heeft mij niet alleen geholpen op mijn innerlijk proces maar mij ook fan gemaakt van deze zuivere manier van werken. Madelon bedankt!
Ineke van HuukslootIneke van Huuksloot
11:28 19 May 22
Madelon en Goran begeleiden een prachtige, helende, diepgaande ervaring. In een liefdevolle, veilige omgeving is dit een absolute aanrader voor ondernemers die toe zijn aan een doorbraak. Ik had al veel aan mezelf gewerkt maar dit was ook weer een enorm waardevolle ervaring. Dank jullie wel Madelon en Goran!
Zjoske KantersZjoske Kanters
09:13 09 May 22
Ik heb een heel fijn traject bij Madelon gevolgd, keek er altijd naar uit om hier naartoe te gaan. Ook al was het confronterend, er werden altijd precies de dingen gezegd en laten zien die zich toen mochten tonen. Alsof ze overal zo doorheen prikte en dat was ook iedere keer precies wat ik nodig had. Vooral één opstelling heeft me erg geraakt. Die zal ik nooit meer vergeten.Ik vind Madelon echt mega kundig, ze kan haarfijn aanvoelen wat nodig is en ook de opstellingsdagen zijn echt prachtig. Vooral in samenwerking met Goran.Omdat ik ook voor mezelf werk als systemisch coach heb ik van haar ook weer veel kunnen leren. Fijn dat ze me daarin ook mee wilde nemen. Vandaar dat ik ook besloten heb om bij haar haar training te gaan volgen.
Maai vanSMaai vanS
12:48 07 May 22
Bijna een jaar geleden alweer nam ik de beslissing om voor Madelon als coach te kiezen. Om mijn eigen coachpraktijk vanaf het begin af aan goed neer te zetten, maar vooral was mijn wens ook om mij te begeleiden bij mijn eigen hindernissen. Gek genoeg keek ik er elke keer naar uit om samen met haar richting de pijn te bewegen. Emoties en gevoelens uiten vind ik echt niet makkelijk, maar Madelon begeleidt je zo rustig en vol vertrouwen, dat ik die ruimte durfde te en kon pakken. Alsof ik daarna steeds een stukje lichter de deur uit kon lopen. Inmiddels voel ik me echt zo veel sterker en rustiger in mijn hoofd (waar ik nooit verwacht had dat dat had gekund als wandelend hoofd wat altijd aan stond), sta ik steviger achter mezelf waardoor ik meer overtuigd ben van mijn eigen waarde en zelf keuzes kan (en durf te) maken en kan ik meer ruimte innemen. Nu pas kan ik zien hoe klein, onbelangrijk en onzichtbaar ik mezelf maakte. Mijn traject met Madelon heeft echt enorm veel in beweging gezet. Lieve Madelon, ik heb zo getwijfeld of ik zou instappen, ik had nooit eerder een voor mij zo'n groot bedrag in mezelf geïnvesteerd, doodeng, vond de afstand een ding en de tijd die ik van mijn gezin zou gaan nemen. Het is oprecht de beste keus die ik had kunnen maken! Ik ben je dankbaar voor heel veel!!!
Sam RijsdijkSam Rijsdijk
07:22 26 Apr 22
In juli 2021 heb ik mijn eerste één op één opstelling bij Madelon gehad en dat was door mijn zeer positieve ervaring de eerste van velen. Ik heb meerdere één op één opstellingen en groepsopstellingen gevolgd bij Madelon en ik vind het fantastisch! Het effect van de opstellingen is zo magisch, daar kunnen jaren van therapie niet tegenop. Madelon's aanpak sluit ontzettend bij me aan, ze gaat heel geduldig en liefdevol te werk maar durft je wel te confronteren met de schaduwkanten. Ik raad Madelon absoluut aan als coach en ben haar zelf ontzettend dankbaar voor de liefdevolle begeleiding en alle waardevolle inzichten die ze mij heeft gegeven. De opstellingen hebben oprecht mijn leven in positieve zin veranderd en ik raad iedereen het aan.
Lianne MeesenLianne Meesen
07:29 31 Mar 22
Bij Madelon mijn eerste ervaring opgedaan met een Familie opstellingen dag. Wat een hele bijzondere ervaring was, ik vond het best wel intens maar tegelijk ook heel mooi. Madelon zet echt een hele fijne en veilige ruimte neer waarin ik mij gedragen heb gevoeld.
Bernice BodifyBernice Bodify
07:34 12 Feb 22
Ik heb bij Madelon een losse familie opstelling gedaan, vond dit super spannend omdat je niet weet wat je te wachten staat. Madelon is echt een lieverd, is duidelijk en to the point.De familie opstelling heeft mij echt wel een beetje overdonderd, omdat er meer los kwam dan ik had verwacht. Madelon heeft mij hier perfect in begeleidt en ben haar hier dankbaar voor! Twijfel je nog? Niet doen gewoon gaan, Madelon is degene die je zoekt!
Serena Mora-VillefortSerena Mora-Villefort
18:20 06 Feb 22
Bij Madelon voelde ik mij vanaf het begin op mijn gemak. Na 2 masterclasses en 1 inzichtsessie was ik ervan overtuigd dat een familieopstelling was wat ik nodig had voor mijn innerlijke groei (eigenlijk, achteraf gezien, wist ik dit intuïtief al).Met gezonde spanning ging ik erheen, maar door haar fijne uitleg én begeleiding was alle spanning gauw geweken; en wauw wat een ervaring, wat een inzichten! Precies wat ik nodig had, op dat moment. Innerlijk is er zoveel gaan bewegen, dat het effect elke dag voelbaar is.Madelon, ik ben jou elke dag dankbaar hiervoor.Ik gun dit een ieder❤️
Roxanne DixonRoxanne Dixon
19:27 18 Jan 22
Wauw .. niet alleen heeft mijn eigen opstelling mij zoveel inzichten gegeven, maar ook alle opstellingen van de anderen hebben iets voor mij betekent. Er kwam precies naar boven waar ik mij voor had aangemeld. Madelon voelt goed aan wat er nodig is om net dat onderliggende aan te raken, maar ook wanneer je redeneert vanuit je hoofd. Doordat je ook graag van dienst wil zijn in andermans opstelling probeer je heel erg in connectie te blijven met je eigen gevoel en dat is best lastig als je een sterk analyserend brein hebt 😅 maar een des te goede les 🙏🏻
Annelies KaanAnnelies Kaan
16:14 17 Jan 22
Wat een bijzondere, waardevolle ervaring was de familieopstellingendag van Madelon! Als iemand die zichzelf vaak bestempelt als 'wandelend hoofd' was ik vooraf enigszins gespannen: zou ik de energie wel voelen? Zou ik wel weten waar ik moest gaan staan? Zou het wel iets met me doen?Kwam allemaal goed ;-). Zo bijzonder om te zien hoe situaties zich ontvouwen, hoe inzichten ontstaan bij alle deelnemers, en vooral heel bijzonder om te zien hoe Madelon dit proces begeleidt. Ik heb een hoop inzichten opgedaan in ieder geval!Wat ook wel echt een hele grote meerwaarde is als je een familieopstellingendag bij Madelon doet, is de energyhealing na afloop van de opstellingen. Haar man Goran doet een healing d.m.v. klankschalen (héérlijk, superontspannend en fijn), terwijl Madelon tussen de deelnemers doorloopt en energetische healings op persoonlijk niveau doet. Geen idee wat er allemaal precies gebeurde, maar ik kwam heel ontspannen en verkwikt ervandaan.Absolute aanrader voor iedereen die zichzelf op een of andere manier te klein houdt, niet op waarde schat of andere blokkades ervaart. En voor iedereen die graag aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling werkt. Want dat dit iets met je doet waar je veel aan hebt, dát is me heel erg duidelijk geworden!Dank je wel, Madelon en Goran!
Nikki RasingNikki Rasing
14:43 17 Jan 22
Het gevoel dat ik steeds aan het ploeteren was. Ik wilde zo graag vanuit flow mijn bedrijf runnen. Maar dat lukte me niet. Met die vraag ging ik de opstelling in. Tijdens de opstelling bleek ik nog loyaal aan mijn moeder. Op zielsniveau beseffen dat dit niet hoeft, dat was fijn en verdrietig tegelijkertijd. Madelon gaf aan dat dit ik dit verdriet mocht toelaten, zonder het te willen begrijpen. Blijkbaar moest er iets gevoeld worden.Een dag later was ik bij een holistische fysio voor mijn rug. Opnieuw kon ik daar het verdriet toe laten, waardoor mijn rugprobleem voor een groot gedeelte al verdween! Vond dat bijzonder.De opstelling heeft veel los gemaakt! Elke keer als ik de tranen weer voel. Laat ik ze toe. En grappig genoeg lijkt hierdoor ook de stroming en de flow op gang te komen. Ideeën voor mijn bedrijf. Hoe ik het wil inrichten. Het vertrouwen dat de prijs gewoon omhoog mag. Zonder geforceerde gedoe. Het kwam gewoon naar me toe.Tijdens de opstelling hoor je ook andere en ben jezelf ook figurant. Wat ook altijd iets in beweging zet. Madelon legt alles heel duidelijk uit wat er gebeurd. Ze voelt wat de groep nodig heeft. In ons geval was dat onszelf lekker warm dansen. Geen idee of dat altijd zo is. Maar voor mij heel waardevol om oordeelloos te bewegen terwijl de tranen van verdriet en dankbaarheid over mijn wangen stroomde.Het klinkt misschien heel vaag en zweverig. Maar dat is het juist niet. Opstellingen maken zo zichtbaar wat er eigenlijk onzichtbaar is. Waardoor je het aan kan kijken. Dat is helend en geeft inzicht.Ik ben nu al minder aan het ploeteren. En het is pas 1 dag na de sessie!Dankjewel Madelon
js_loader

Hoe ziet een dag familieopstellingen eruit?

1. Kom binnen en pak een kop thee

Verwacht een warm onthaal met wat lekkers en een kop thee of koffie. Klets wat met andere deelnemers of zoek stilletjes een plekje. Alles mag, niets hoeft.

2. Landen in je lichaam

We starten altijd met een openingsceremonie en een meditatie, zodat jij volledig kunt landen in jezelf en het hier en nu. 

3. De familieopstellingen

Wanneer jij je geroepen voelt, mag je een vraag inbrengen. Ook als toeschouwer of representant zul je merken dat je ten diepste bewogen wordt door de opstellingen ‘van anderen’. Ik zeg dan ook vaak: eigenlijk krijg je altijd meer dan één opstelling. Heb je hier vragen over? Check vooral even de FAQ onderaan deze pagina.

4. In het lichaam

Na de familieopstelling kun je behoorlijk geschud zijn. We sluiten de dag dan ook altijd af met een lichaamsgerichte oefening, zodat jij alles wat je hebt ervaren die dag een plek kunt geven en heerlijk licht & fris weer naar huis gaat. 

5. Afsluiting

Met een kort ritueel sluiten we de dag gezamelijk af en ga je (met een stuk minder bagage) weer naar huis.

Meer weten over hoe zo’n opstellingendag er nu concreet uitziet, wat je kunt verwachten en hoe ik te werk ga als begeleider? Luister dan de podcastaflevering: wat kan ik verwachten bij een familieopstellingendag?

Praktische info & aanmelden

Deelnemen als vraaginbrenger

Als je deelneemt als vraagingbrenger mag je jouw eigen vraag of thema inbrengen. Deze komt gegarandeerd aan bod. Check vooral de FAQ onderaan deze pagina voor meer info.

 • familieopstellingen maart

  Familieopstellingendag 21 maart

   299,00
  Lees meer
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 6 april

   299,00
  Lees meer
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 23 april

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 13 mei

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 26 mei

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 9 juni

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 23 juni

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen

Deelnemen als vraaginbrenger

Als je deelneemt als vraagingbrenger mag je jouw eigen vraag of thema inbrengen. Deze komt gegarandeerd aan bod. Check vooral de FAQ onderaan deze pagina voor meer info.

 • familieopstellingen maart

  Familieopstellingendag 21 maart

   299,00
  Lees meer
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 6 april

   299,00
  Lees meer
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 23 april

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 13 mei

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 26 mei

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 9 juni

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 23 juni

   299,00
  Toevoegen aan winkelwagen

Deelnemen als representant

Je brengt geen eigen vraag of thema in, maar bent wel onderdeel van de opstellingen van anderen. Ook hierin worden eigen thema’s geraakt en bewogen. Indien er tijd over is en je toch een vraag in zou willen brengen op de dag zelf, mag dat altijd tegen meerprijs.

 • Familieopstellingendag 21 maart – Representant

   119,00
  Lees meer
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 6 april – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 23 april – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 13 mei – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 26 mei – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 9 juni – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 23 juni – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen

Deelnemen als representant

Je brengt geen eigen vraag of thema in, maar bent wel onderdeel van de opstellingen van anderen. Ook hierin worden eigen thema’s geraakt en bewogen. 


Indien er tijd over is en je toch een vraag in zou willen brengen op de dag zelf, mag dat altijd tegen meerprijs.

 • Familieopstellingendag 21 maart – Representant

   119,00
  Lees meer
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 6 april – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen april

  Familieopstellingendag 23 april – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 13 mei – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen mei

  Familieopstellingendag 26 mei – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 9 juni – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen
 • familieopstellingen juni

  Familieopstellingendag 23 juni – Representant

   119,00
  Toevoegen aan winkelwagen

FAQ

Wat belangrijk is, is dat jij nu in het dagelijks leven ergens tegenaan loopt. Oftewel: je moet ergens last van hebben.

 

Bijvoorbeeld: pleasegedrag, moeite met voelen, geen richting vinden in het leven, jezelf onzichtbaar maken, moeite met keuzes maken, weinig daadkracht/motivatie, verlatings- of bindingsangst, onrust, paniekaanvallen, burn out, depressie, lichamelijke aandoening(en).

 

Oftewel: alles waardoor jij je maar belemmerd of tegengehouden voelt in het leven.

 

Een familieopstelling is niet geschikt om louter een nieuwsgierigheid te vervullen (bijvoorbeeld: ik ben benieuwd waarom mijn moeder is zoals ze is, of ik zou graag willen weten wat er allemaal in de vrouwenlijn zit).

Ja. Ook zonder concrete vraag kunnen we opstellen, zolang je nu maar ergens tegenaan loopt in het leven waar je ‘last’ van hebt. Dit kan ook een ‘vaag’ gevoel zijn. Het veld laat altijd datgene zien waar je op dit moment naar mag kijken.

 

Soms blijkt ook dat je vraag gedurende dag alsnog meer concreet wordt.

Nee. Een familieopstelling doe je voor jezelf. De andere aanwezige zullen representant staan voor jouw familieleden. Uiteraard staat het je helemaal vrij om samen met een familielid te komen, als dit fijn voelt voor jullie beide.

Ja. Uit ervaring blijk bovendien dat je in een opstelling vaak veel meer kun voelen dan dat je nu denkt.

 

Soms blijkt dat de representant op jouw positie wel bij de diepere laag kan komen, dan kunnen we met deze representant verder werken (ook dat werkt gewoon door in jouw systeem).

Je bent zeker niet de enige die hier moeite mee heeft.

 

Wat ik vrijwel altijd terug hoor – ook van de mensen die het in een groep enorm spannend vinden – dat het al heel snel ‘vertrouwd’ voelt samen.

 

Uiteindelijk komt iedereen komt voor zichzelf met vaak behoorlijk kwetsbare stukken. Juist die kwetsbaarheid delen met elkaar zorgt voor een vertrouwde en veilige setting om alles er helemaal te laten zijn.

 

Je zult merken dat juist de groep je enorm kan ondersteunen in je proces, zelfs als je niet zo veel deelt.

 

Ook de ervaringen en opstellingen van anderen kunnen je veel inzicht geven over jezelf, maar ook laten inzien dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal mens en hebben allemaal zo onze struggles.

 

Ondanks dat je zelf je proces aangaat, hoef je het niet alleen te doen. Dat geeft kracht, vertrouwen en energie. Ik krijg aan het einde van een dag vaak terug van mijn klanten hoe liefdevol en fijn het is om dit samen met anderen te mogen doen.

 

Die ervaring gun ik jou ook.

Nee dat maakt niets uit, we werken namelijk op zielsniveau.

 

Jij bent middels je ziel onlosmakelijk verbonden met jouw familiesysteem (van herkomst) en het ‘veld’ zal altijd datgene laten zien wat voor jou relevant is op dit moment. Ook als je jouw familie nooit gekend hebt of daar nu geen contact meer mee hebt

 

Je ziel begrijpt wat er gebeurt.

Jouw onderbewuste en het veld zijn ontzettend intelligent. Dat wil zeggen: je krijgt precies datgene te zien (en voelen) waar je nu aan toe bent. Je krijgt nooit meer dan je kunt dragen (of minder). 

 

Het is één van de meest veilige transformatie tools waar ik persoonlijk ooit mee heb gewerkt. In alle jaren dat ik nu opstellingen begeleid (in groepsverband of 1:1) is er nog nooit een incident geweest waarbij iemand het niet kon dragen of niet uit de emotie kon stappen.

In een opstelling werken we met representanten. Dat wil zeggen dat andere deelnemers op de positie van de vraaginbrenger, vader, moeder, etc komen te staan. Ook jij kan hier dus voor gevraagd worden. 

 

Dit is absoluut géén dramatherapie of toneelstukje, jij wordt als representant bewogen door een ziels-aspect van diegene waar jij representant voor staat.

 

Meestal blijkt dat je gevraagd wordt voor een rol die ook iets zegt over jou. Thema’s waar jij tegenaan loopt in het leven worden daarmee aangeraakt. Ook jij kan dus diep bewogen worden in een rol als representant.

 

Overigens staat het je altijd vrij om nee te zeggen wanneer je voor een positie wordt uitgenodigd.

Je wordt altijd als representant uitgekozen om een reden. Daar heb ik volle vertrouwen in. Zelfs als je voor je gevoel compleet in je hoofd zit en er geen bal van snapt, zul je merken dat je toch op exact de juiste plek komt te staan. 

 

Bovendien, ik voel altijd met je mee. Klopt iets dus echt totaal niet, dan zal ik dat altijd aangeven. 

Als representant ervaar je enkel een stukje bewustzijn van de rol die je representeert. Het stroomt als het ware door je heen. Door uit de rol te stappen laat je dit direct weer los. 

 

Mocht je nog wat naweeën van emotie ervaren, dan betekent dit vaak dat ook een stukje van je eigen proces is geraakt. Door dat er volledig te laten zijn ebt dat vanzelf weg.