The (un)becoming of me

The (un)becoming of me

Wie ben ik nu werkelijk?

Een vraag die mij door de jaren heen keer op keer heeft bezig gehouden. En mij nog steeds regelmatig bezig houdt (hoewel nu op een totaal andere manier). Toen ik jong was had ik werkelijk geen idee. Ik kon in de spiegel kijken en totaal dissociëren, want ik kende die vrouw – dat meisje – niet. Als een kameleon paste ik mij aan. Zette talloze maskers op om erbij te horen, gezien te worden, leuk gevonden te worden, goed genoeg zijn. De lijst was eindeloos. De focus op die ander is jarenlang mijn basic setting geweest. Mijlenver stond ik bij mezelf vandaan. Wie ik ben? Mijn dromen? Mijn verlangens? Wat ik wilde? Ik had werkelijk geen idee.
madelon alyssa opstellingen

Hitting rock bottom

In 2017 kwam er abrupt een einde aan mijn zorgvuldig opgebouwde identiteit. Een slechte relatie en een burn out veranderde alles.

In één klap was ik niet meer de zorgzame, sterke en ‘ik doe het wel allemaal alleen’ Madelon. Paniekaanvallen, geen druppel energie en mijn zin in het leven was compleet verdwenen.

Beetje voor beetje ben ik laagjes en maskers gaan afpellen. Naar binnen gaan keren. Gaan ontdekken wie Madelon nu eigenlijk is.

Mijn reis begon met coaching en daarna met 2 intensieve NLP opleidingen. En zelfs een keer Ayahuasca. Maar wat mij – keer op keer – het meest heeft gebracht zijn (familie)opstellingen. Wat een magie.

Het niet wegvluchten of bedekken maar aanschouwen van mijn schaduwzijden. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn triggers, emoties en trauma’s. Ik had werkelijk geen keus. Dit is was de enige juiste weg.

Het was en is niet altijd een makkelijke reis, maar wel de allermooiste en meest belonende.
madelon alyssa opstellingen

En toen ging ik ondernemen....

Als iets van je vraagt om next level te gaan in je innerlijk proces, nou dan is het ondernemen wel. Mijn god.

 

Tijdens mijn burn out ontstond het verlangen om iets te gaan doen wat meer voldoening zou brengen. Want dat hele online marketing? Voelde totaal nutteloos.

 

Dus ik besloot om coach te worden. Zodat ik andere mensen kon helpen (hallo pleaser!). Al snel kwam ik tot de ontdekking dat ik dit niet deed vanuit een zuivere intentie. Ik deed dit omdat het een beter gevoel gaf over mij, en had het niets te maken met een ‘hogere missie’.

 

Het gevolg? Hoeveel mensen ik ook ‘hielp’, hoe mooie resultaten ik ook haalde, ik voelde geen voldoening. Geen trots. Ik ging steeds meer met tegenzin naar mijn praktijk. Ik voelde dat er iets niet klopte.

 

Maar wat dan? Ik besloot met een businesscoach aan de slag te gaan om mijn bedrijf weer passend te maken bij mij.

madelon alyssa

De sleutel? Die zat al die tijd al in mij

Mijn businesscoach heeft mij knettergoed geholpen op het gebied van strategie en marketing. Handige verkooptechnieken, contentmarketing, de hele reutemeteut.

Er miste alleen één belangrijk ingredient: ik.

Door het ontbreken van zelfbewustzijn, contact met mijn ware zijn en zelfvertrouwen werd ik langzaam een kopie van mijn coach. Mijn eigenheid was nog minder aanwezig in mijn bedrijf.

Ik was het zat om het buiten mezelf te zoeken. Dus ik ging weer terug naar binnen, de diepte in met familieopstellingen.

Nog meer ego. Nog meer laagjes. Nog meer pellen. Totdat ik voelde: maar dít is wat ik wil. Dit is waar ik goed in ben. Dít wil ik uitstralen. En op deze manier.

Op míjn manier. 

Daar kan geen kennis of marketingtruc tegenop.

Wanneer je het werkelijk op jouw manier gaat doen, ontstaat er magie. En dat gun ik jou ook.

Wat mij betreft is er maar één ding werkelijk belangrijk in dit leven. Of je nu onderneemt, niet onderneemt, coacht of heel iets anders doet. Het doet er niet toe:

(Groeien in) zelfbewustzijn. 

En daar tijd en geld aan besteden.

De rest is allemaal afleiding.

Pas wanneer jij werkelijk weet wie je bent. Bewust bent van je ego, de (onbewuste) kracht van je familiesysteem en je zuivere innerlijke beweging kun je werkelijk jouw eigen pad gaat volgen. Gaan luisteren naar je (zuivere) intuïtie en kun je een richting bepalen die in lijn is met jou.

Investeringen doen die kloppen. Kennis opdoen waar je werkelijk wat aan hebt. Content maken die helemaal authentiek is. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Dus als je nu denkt: wanneer is het juiste moment om mijn eigen innerlijke proces aan te gaan? Dan is mijn antwoord: nu. Het is werkelijk het enige dat telt.

Thank me later. 

Show me some facts

Ik begrijp dat innerlijk werk een kwetsbaar proces is, iets wat je niet aan ‘zomaar’ iemand toevertrouwt. Niets is voor mij dan ook belangrijker dan dat ik op een veilige en verantwoorde manier met jouw kwetsbare stukken omga. Mijn eigen innerlijke werk en bijscholing is voor mij dan ook van hoge prioriteit. 


Jaarlijks woon ik meerdere opstellingsdagen bij van collega-opstellers of mijn trainer Elmer Hendrix van Instituut voor Systemisch werk (hij heeft o.a. Elst van Steijn van bestseller De Fontein opgeleid), danwel voor mijn leerervaring en representant, danwel als vraaginbrenger en mijn eigen ‘innerlijke opschoning’. 


Ook volg ik vrijwel elk jaar een verdiepende training als bijscholing. Hierbij een greep uit de opleidingen die ik heb gevolgd door de jaren heen, of de ervaring die ik heb opgedaan:

familieopstellingen nijmegen madelon alyssa

(Virtuele) Kop thee?

Ben je coach/therapeut en nieuwsgierig wat ik mogelijk voor je zou kunnen betekenen?

 

Of heb je een toffe samenwerking in gedachten?

Ik ga graag met je in gesprek! 

 

Via onderstaande button kun je direct een gesprek met mij inplannen. 

 

Liever eerst wat meer over mij weten? Volg me dan vooral op Instagram of luister mijn podcast.

familieopstellingen nijmegen madelon alyssa