De enige reis die er werkelijk toe doet, is de reis naar binnen

De enige reis die er werkelijk toe doet, is de reis naar binnen

Wie ben ik nu eigenlijk?

Een vraag die mij jarenlang bezig heeft gehouden.

Ik had werkelijk geen idee. Ik kon in de spiegel kijken en totaal dissociëren, want ik kende die vrouw – dat meisje – niet.

Ik was alleen maar naar buiten gericht, bezig met wat die ander van mij zou vinden. Bezig met het maar goed te doen voor iedereen. Daarmee hoopte ik gezien te worden, of dacht ik dat ik ‘recht’ had op een gelijke behandeling. 

Onbewust heb ik jaren naar liefde en erkenning gezocht, en beetje voor beetje raakte ik het contact met mezelf helemaal kwijt.

madelon alyssa opleidingen in familieopstellingen

Wat alles veranderde

In 2017 kwam er abrupt een einde aan mijn zorgvuldig opgebouwde identiteit. Een slechte relatie en een burn out veranderde alles.

 

In één klap was ik niet meer de zorgzame, sterke en ‘ik doe het wel allemaal alleen’ Madelon. Paniekaanvallen, geen druppel energie en mijn zin in het leven was compleet verdwenen.

 

Beetje voor beetje ben ik laagjes en maskers gaan afpellen. Naar binnen gaan keren. Gaan ontdekken wie Madelon nu eigenlijk is.

 

In die reis terug naar mezelf ben ik veel dingen tegengekomen. Praattherapie, energetische behandelingen, NLP, hypnose en zelfs een keer Ayahuasca. Het bracht me steeds weer verder maar voelde ook: dit raakt de kern simpelweg niet. Totdat familieopstellingen op mijn pad kwam. Keer op keer bracht mij dit het allermeest. Wat een magie.

 

Het niet wegvluchten of bedekken maar aanschouwen van mijn schaduwzijden. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn triggers, emoties en trauma’s. Ik had werkelijk geen keus. Dit is was de enige juiste weg.

madelon alyssa opleidingen in familieopstellingen

En toen ging ik ondernemen....

Als iets van je vraagt om next level te gaan in je innerlijk proces, nou dan is het ondernemen wel. Mijn god.

Tijdens mijn burn out ontstond het verlangen om iets te gaan doen wat meer voldoening zou brengen. Want dat hele online marketing? Voelde totaal nutteloos.

Dus ik besloot om coach te worden. Zodat ik andere mensen kon helpen, onbewust zelfs ‘redden’ van datgene wat mij was overkomen. Alle ‘bekende’ patronen kwamen direct aan het licht. Ik nam veel te veel verantwoordelijkheid, vond mezelf nooit echt goed genoeg en begon keihard te werken. 

 

Het gevolg? Hoeveel mensen ik ook ‘hielp’, hoe mooi de resultaten ook waren, ik voelde geen voldoening. Geen trots. Ik ging steeds meer met tegenzin naar mijn praktijk. Ik voelde dat er iets niet klopte.

Maar wat dan? Ik besloot met een businesscoach aan de slag te gaan om mijn bedrijf weer passend te maken bij mij.

madelon alyssa workshop familieopstellingen

Wat leeft in de onderstroom, zie je terug in de realiteit

In dat hele businesscoachingstraject miste één fundamenteel ding: de focus op zelfbewustzijn.

 

Ik veranderde langzaam een kopie van mijn coach. Mijn eigenheid was nóg minder aanwezig in mijn bedrijf. Ik werkte alleen maar nóg meer vanuit mijn hoofd, vanuit angst en controlebehoefte.

 

Ik was het zat om het buiten mezelf te zoeken. Dus ik ging weer terug naar binnen, de diepte in met familieopstellingen.

 

Ik ontdekte de waarheid die ik al die tijd al voelde: al de marketingtrucjes, strategietjes en doelstellinkjes waren complete bullshit. 

 

Wanneer je jouw zelfbewustzijn op één zet, verandert alles eromheen met je mee. 

 

Of je nu werkt in loondienst of een eigen bedrijf hebt.

Wat wil het leven van jou?

Wat mij betreft is er maar één ding werkelijk belangrijk in dit leven. Of je nu onderneemt, niet onderneemt, coacht of heel iets anders doet. Het doet er niet toe:

 

(Groeien in) zelfbewustzijn. 

 

En daar tijd en geld aan besteden. De rest is allemaal afleiding.

 

Jouw pijnstukken, trauma’s en belemmerende patronen/conditioneringen is het enige wat je weghoudt van een vrij en vreugdevol leven. Zo eentje die je voldoening geeft op alle vlakken. 

 

 

Dus als je twijfelt wat nu de juiste weg is voor jou, dan kan ik je dit zeggen: er is maar één weg die er werkelijk toe doet. De weg naar binnen.

Zelfbewustzijn staat op één

Ik begrijp dat innerlijk werk een kwetsbaar proces is, iets wat je niet aan ‘zomaar’ iemand toevertrouwt. Niets is voor mij dan ook belangrijker dan dat ik op een veilige en verantwoorde manier met jouw kwetsbare stukken omga. Mijn eigen innerlijke werk en bijscholing is voor mij dan ook van de allerhoogste prioriteit. 

 

Jaarlijks woon ik meerdere opstellingsdagen bij van collega-opstellers of mijn trainer Elmer Hendrix van Instituut voor Systemisch werk (hij heeft o.a. Elst van Steijn van het boek De Fontein opgeleid), danwel voor mijn leerervaring en representant, danwel als vraaginbrenger en mijn eigen ‘innerlijke opschoning’. 

 

 

Ook volg ik vrijwel elk jaar een verdiepende training als bijscholing. Hierbij een greep uit de opleidingen die ik heb gevolgd door de jaren heen, of de ervaring die ik heb opgedaan:

Even kennismaken?

Wellicht voel je al een tijdje dat familieopstellingen je roept, maar vind je het nog spannend of ben je nieuwsgierig of jouw vraagstuk geschikt zou zijn voor een familieopstelling.

Of misschien wil je gewoon even kennismaken en kijken of je je oké voelt bij mij als begeleider en/of trainer.

Dat mag natuurlijk ook 🙂

Tijdens dit gesprek is er voldoende tijd om wederzijds kennis te maken en mag je alle vragen stellen die je hebt. Waar mogelijk voorzie ik je graag van inzichten die je verder op weg helpen.

Plan hieronder je afspraak zelf in ↓