De enige reis die er werkelijk toe doet, is de reis naar binnen

De enige reis die er werkelijk toe doet, is de reis naar binnen

Wie ben ik nu eigenlijk?

Een vraag die mij jarenlang bezig heeft gehouden.

 

Ik had werkelijk geen idee. Ik kon in de spiegel kijken en totaal dissociëren, want ik kende die vrouw – dat meisje – niet.

 

Ik was alleen maar naar buiten gericht, bezig met wat die ander van mij zou vinden. Bezig met het maar goed te doen voor iedereen. Daarmee hoopte ik gezien te worden, waardering te krijgen, dat ik ertoe zou doen of dacht ik dat ik ‘recht’ had op een gelijke behandeling.

 

Onbewust heb ik jaren naar liefde en erkenning gezocht, en beetje voor beetje raakte ik het contact met mezelf helemaal kwijt.

madelon alyssa opleidingen in familieopstellingen

Wat alles veranderde

In 2017 kwam hier een abrupt einde aan. Een slechte relatie en een burn out veranderde alles.

 

In één klap was ik niet meer de zorgzame, sterke en ‘ik doe het wel allemaal alleen’ Madelon. Paniekaanvallen, geen druppel energie en mijn zin in het leven was compleet verdwenen.

 

Liever zou ik sterven dan zo verder leven.

 

Beetje voor beetje ben ik laagjes en maskers gaan afpellen. Naar binnen gaan keren. Gaan ontdekken wie Madelon nu eigenlijk is.

 

In die reis terug naar mezelf ben ik veel dingen tegengekomen. Praattherapie, energetische behandelingen, NLP, hypnose en zelfs een keer Ayahuasca. Het bracht me steeds wel iets, maar voelde ook: dit raakt de kern niet. 

 

Totdat familieopstellingen op mijn pad kwam. Keer op keer bracht mij dit het allermeest. Wat een magie.

 

Het niet wegvluchten of bedekken maar aanschouwen van mijn schaduwzijden. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn triggers, emoties en trauma’s. Ik had werkelijk geen keus. Het was (en is nog steeds) de enige weg.

madelon alyssa opleidingen in familieopstellingen

En toen ging ik ondernemen....

Als iets van je vraagt om next level te gaan in je innerlijk proces, nou dan is het ondernemen wel. Mijn god.

 

Tijdens mijn burn out ontstond het verlangen om iets te gaan doen wat meer voldoening zou brengen. 

 

Dus ik besloot om coach te worden (wat een verassing). Zodat ik andere mensen kon helpen, onbewust zelfs ‘redden’ van datgene wat mij was overkomen. Alle bekende patronen kwamen direct aan het licht. Ik nam veel te veel verantwoordelijkheid, vond mezelf nooit echt goed genoeg en begon keihard te werken. 

 

 

Het gevolg? Hoeveel mensen ik ook ‘hielp’, hoe goed de resultaten ook waren, ik voelde geen voldoening. Geen trots. Ik ging steeds meer met tegenzin naar mijn praktijk. Ik voelde dat er iets niet klopte.

 

Maar wat dan? Ik besloot met een businesscoach aan de slag te gaan om mijn bedrijf weer passend te maken bij mij.

madelon alyssa workshop familieopstellingen

Wat leeft in de onderstroom, zie je terug in de realiteit

In dat hele businesscoachingstraject miste één fundamenteel ding: de focus op zelfbewustzijn.

 

Langzaam veranderde ik in een kopie van mijn coach. Mijn eigenheid was nóg minder aanwezig in mijn bedrijf. Ik werkte alleen maar nóg meer vanuit mijn hoofd, vanuit angst en controlebehoefte.

 

Met mijn hoofd probeerde ik iets op te lossen wat ik met mijn ziel mocht doen.

 

Zat was ik het, om het buiten mezelf te zoeken. Dus ik ging weer opnieuw naar binnen, de diepte in met familieopstellingen.

 

Ik ontdekte de waarheid die ik al die tijd al voelde: al de marketingtrucjes, strategietjes en doelstellinkjes waren complete bullshit. 

 

Wanneer je jouw zelfbewustzijn op één zet, verandert alles eromheen met je mee. 

Het leven als spiegel

Mijn onderneming was voor mij het begin van de realisatie: alles is alleen maar een spiegel. In theoretische zin ‘wist’ ik dat wel, maar iets weten en echt belichamen/voelen zijn twee compleet verschillende dingen.

 

Steeds meer en meer begon ik verantwoordelijkheid te nemen voor alle spiegels die ik kreeg. In mijn relatie, binnen mijn familie, in vriendschappen en in simpelweg de dagelijkse realiteit.

 

Het bewustzijn op mijn handelingen nam toe doordat ik mij consistent begon af te vragen: waarom doe ik wat ik doe? Wat is mijn intentie? Wat is de oorsprong van deze beweging

 

Precies dáár vindt de meeste heling plaatsvind: jouw capaciteit om met je aandacht in en bij jezelf te blijven en verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er in jou gebeurt.

 

JA te zeggen tegen je triggers en erbij aanwezig te blijven. Alleen dan kan de diepe pijn die eraan ten grondslag ligt ook vrijkomen en zich losmaken van jou.

madelon alyssa vermeij familieopsteller

Wat wil het leven van jou?

Wat mij betreft is er maar één ding werkelijk belangrijk in dit leven: zelfbewustzijn. De aandacht naar binnen richten en náár de pijn toe bewegen. 

 

De rest is afleiding.

 

Jouw pijnstukken, trauma’s en belemmerende patronen/conditioneringen is het enige wat je weghoudt van een vrij en vreugdevol leven. Zo eentje die je voldoening geeft op alle vlakken.

 

Dus als je twijfelt wat nu de juiste weg is voor jou, dan kan ik je dit zeggen: er is maar één weg die er werkelijk toe doet. De weg naar binnen.

Zelfbewustzijn staat op één

Ik begrijp dat innerlijk werk een kwetsbaar proces is, iets wat je niet aan ‘zomaar’ iemand toevertrouwt. Niets is voor mij dan ook belangrijker dan dat ik op een veilige en verantwoorde manier met jouw kwetsbare stukken omga. Mijn eigen innerlijke werk en bijscholing is voor mij dan ook van de allerhoogste prioriteit. 


Jaarlijks woon ik meerdere opstellingsdagen bij van collega-opstellers of mijn trainer Elmer Hendrix van Instituut voor Systemisch werk (hij heeft o.a. Elst van Steijn van het boek De Fontein opgeleid), danwel voor mijn leerervaring en representant, danwel als vraaginbrenger en mijn eigen ‘innerlijke opschoning’. 


Om de kwaliteit en integriteit verder te waarborgen zijn de opleidingen van Madelon Alyssa geauditeerd en geregistreerd als opleidingsinstituut bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)


Ook volg ik vrijwel elk jaar een verdiepende training als bijscholing. Hierbij een greep uit de opleidingen die ik heb gevolgd door de jaren heen, of de ervaring die ik heb opgedaan:

Even kennismaken?

Wellicht voel je al een tijdje dat familieopstellingen je roept, maar vind je het nog spannend of ben je nieuwsgierig of jouw vraagstuk geschikt zou zijn voor een familieopstelling.

Of misschien wil je gewoon even kennismaken en kijken of je je oké voelt bij mij als begeleider en/of trainer.

Dat mag natuurlijk ook 🙂

Tijdens dit gesprek is er voldoende tijd om wederzijds kennis te maken en mag je alle vragen stellen die je hebt. Waar mogelijk voorzie ik je graag van inzichten die je verder op weg helpen.

Plan hieronder je afspraak zelf in ↓